Uczniowie klasy siódmej oraz przedstawicielki młodszych klas pod opieką pani Alicji Banat i pani Agaty Florek uczestniczyli w darmowych warsztatach kulinarnych, mydlarskich i papieru czerpanego zorganizowanych przez Stowarzyszenie na Rzecz Rozwoju Kostrzy i Sadku. Podczas warsztatów uczniowie zapoznali się z techniką tworzenia i zdobienia papieru czerpanego ziołami, techniką powstawania mydła glicerynowego oraz przyrządzania potraw regionalnych z wykorzystaniem pieca chlebowego. Uczestnicy samodzielnie wykonywali mydełka oraz notesy, które zabrali na pamiątkę. W trakcie warsztatów kulinarnych pod okiem instruktorów uczniowie samodzielnie przygotowywali tradycyjne potrawy, które potem wspólnie degustowali.Bardzo dziękujemy organizatorom za serdeczne przyjęcie naszej grupy. Wszyscy uczniowie bardzo dobrze się bawili a przy tym wiele się nauczyli.
2018 © Szkoła Podstawowa im. Władysława Reymonta w Pasierbcu